China și-a prezentat cel mai avansat portavion

China și-a prezentat cel mai avansat portavion
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

China a prezentat imagini noi cu cel mai avansat portavion al său, Fujian, de concepţie şi construcţie integral chineze, a semnalat miercuri Reuters.

Portavionul din noua generaţie a fost prezentat pentru prima dată publicului în iunie anul trecut. Imaginile de acum includ rampe de lansare care pot catapulta de pe punte o gamă mai largă de aeronave.

Televiziunea de stat de la Beijing a difuzat imagini cu Fujian, remorcat de un vas mai mic; pe puntea portavionului se puteau vedea toate cele trei rampe ale sistemului electromagnetic de catapultare. Fujian va fi primul portavion din lume echipat cu cel mai nou sistem electromagnetic de lansare a aeronavelor (EMALS), cu excepţia portavioanelor americane din clasa Ford, cu propulsie nucleară, aflate în pregătire pentru marina militară a Statelor Unite.

Versiunea chineză a EMALS poate lansa mai multe tipuri de aeronave decât Shangdong sau Liaoning, va fi mai fiabilă şi mai eficientă energetic, reprezentând - potrivit Reuters - un nou reper în modernizarea forţelor armate chineze.

Citit 352 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 15:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.