Producătorul auto Hyundai se retrage din Rusia

Producătorul auto Hyundai se retrage din Rusia
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Hyundai Motor a semnat un acord privind vânzarea celor două fabrici din Rusia, grupul sud-coreean devenind astfel cel mai recent producător auto global care se retrage de pe piaţa rusă, după invadarea Ucrainei de către Moscova, transmite Reuters.

Cumpărătorul rus, Art-Finance, a precizat că a finalizat achiziţionarea uzinei Hyundai din Sankt Petersburg şi a primit aprobare pentru tranzacţie de la Guvernul rus şi de la Serviciul federal antimonopol. Activele Hyundai vor fi integrate în AGR Group, deţinut de Art-Finance. Compania rusă a precizat că activele "includ două unităţi de producţie din Sankt Petersburg: o fabrică în zona industrială Kamenka şi o uzină în zona industrială Shushary". Capacitatea anuală combinată a celor două facilităţi este de aproximativ 300.000 de vehicule.

Art-Finance este deţinută de către Andrei Pavlovici, care a achiziţionat în mai 2023 şi activele din Rusia ale Volkswagen.

Majoritatea producătorilor auto din Europa, Japonia şi Coreea de Sud şi-au suspendat producţia şi au ieşit de pe piaţa rusă în urma invaziei din februarie 2022.

Citit 1176 ori Ultima modificare Duminică, 28 Ianuarie 2024 15:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.