Facilități condiționate la exporturile ucrainene

Facilități condiționate la exporturile ucrainene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comisia Europeană a propus miercuri reînnoirea suspendării taxelor la import şi a contingentelor pentru exporturile ucrainene către UE pentru încă un an, consolidând în acelaşi timp protecţia produselor agricole sensibile din Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Acest lucru se realizează în conformitate cu angajamentele UE de a sprijini Ucraina atât timp cât este nevoie, se menţionează în comunicat.

"Pentru produsele cele mai sensibile - păsări de curte, ouă şi zahăr - este prevăzută o frână de urgenţă, care ar stabiliza importurile la volumul mediu al importurilor în 2022 şi 2023. Aceasta înseamnă că, în cazul în care importurile acestor produse ar depăşi volumele respective, tarifele ar fi reinstituite pentru a se asigura că volumele importurilor nu le depăşesc în mod semnificativ pe cele din anii precedenţi", se menţionează în comunicat.

În paralel, Comisia propune reînnoirea cu încă un an a suspendării tuturor taxelor rămase asupra importurilor din Republica Moldova, în vigoare din iulie 2022.

Citit 332 ori Ultima modificare Joi, 01 Februarie 2024 10:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.