Candidatul rus antirăzboi, scos din lupta electorală

Candidatul rus antirăzboi, scos din lupta electorală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Boris Nadejdin, candidatul antirăzboi şi oponent al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat joi că nu a fost autorizat de Comisia Electorală Centrală (CEC) să participe la alegerile prezidenţiale din martie, relatează AFP şi Reuters. Acest veteran discret al vieţii politice a canalizat speranţele ruşilor care se opun politicii Kremlinului, în absenţa altor personalităţi mai cunoscute ale opoziţiei, care se află în exil sau după gratii.

Comisia Electorală, organismul însărcinat cu organizarea alegerilor în Rusia, loial Kremlinului, a votat în unanimitate în sensul de a refuza înregistrarea candidaturii lui Nadejdin, potrivit unei jurnaliste AFP prezentă la audieri. Comisia electorală îi reproşează lui Nadejdin că nu a ar fi strâns 100.000 de semnături valide de alegători care îl susţin, pentru a se putea prezenta la prezidenţiale. Un grup de lucru al Comisiei a emis luni un aviz negativ cu privire la candidatura lui Nadejdin, declarând că a găsit 15 la sută de "semnături eronate" printre cele depuse de acesta, adică de trei ori mai mult decât limita de eroare autorizată.

Citit 338 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 14:58

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de rodax
    Joi, 08 Februarie 2024 17:43
    92.83.34.***
    Era de așteptat,acest candidat având un mesaj periculos pentru Kremlin.Nu e exclus ca în perioada următoare să pățească vreun „accident”.
    0
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.