Impresionanta bibliotecă a lui Charles Darwin, reasamblată

Impresionanta bibliotecă a lui Charles Darwin, reasamblată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru prima dată de la moartea sa, în 1882, impresionanta bibliotecă a lui Charles Darwin a fost reasamblată pentru a dezvălui multitudinea de cărți, broșuri și jurnale citate și citite de influentul naturalist, scrie CNN, citat de Mediafax. Autor a numeroase lucrări, Darwin este poate cel mai bine cunoscut pentru cartea sa din 1859, „Despre originea speciilor”, care a introdus în lume conceptul științific fundamental de evoluție.

În onoarea celei de-a 215-a aniversări a zilei de naștere a lui Darwin, pe 12 februarie, echipa de cercetare din spatele proiectului Darwin Online a lansat un catalog de 300 de pagini care compilează cele 7.400 de titluri și 13.000 de volume originale deținute inițial de Darwin.

Catalogul include 9.300 de linkuri către copii ale conținutului bibliotecii care sunt disponibile gratuit online, invitând publicul să parcurgă ceea ce a citit Darwin.

Când Darwin era în viață, a ținut o evidență meticuloasă a bibliotecii sale, inclusiv un „Catalog al bibliotecii lui Charles Darwin” de 426 de pagini, scris de mână și întocmit în 1875. Inițial, după moartea naturalistului, biblioteca sa a fost păstrată și înregistrată. Dar, cu timpul, o mare parte din conținutul său s-a pierdut sau a ajuns în altă parte.

Citit 314 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2024 15:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.