Pisică dată în „urmărire generală” (VIDEO)

Pisică dată în „urmărire generală” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Căderea accidentală a unei pisici într-o cuvă de substanțe chimice periculoase a declanșat un avertisment de sănătate într-un oraș din Japonia

Urmele pașilor despre care se crede că aparţin unei pisici au fost observate într-un rezervor care conținea reziduuri de crom hexavalent, o substanță extrem de toxică, la o fabrică de placare din Fukuyama (Japonia).

Oficialii prefecturii din Hiroshima au demarat operațiuni de căutare, au intensificat patrulele și i-au avertizat pe locuitori să nu se apropie de animal, care a fost văzut ultima dată în imaginile înregistrate de camerele de securitate ale uzinei.

Cromul hexavalent este o substanță care cauzează cancer şi poate induce erupții cutanate și inflamații dacă este atinsă sau inhalată, au spus oficialii japonezi.

Experții pun la îndoială supraviețuirea pe termen lung a unei pisici expuse la această substanță.

Căutările au fost în zadar, pisica nu a fost găsită și nu se știe dacă animalul mai este în viață, a declarat un oficial al Primăriei Fukuyama. Angajații fabricii poartă de obicei îmbrăcăminte de protecție și nu au fost raportate probleme de sănătate în rândul personalului.

Sursa: edition.cnn.com

Citit 480 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2024 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.