Republica Moldova, demers de aderare europeană

Republica Moldova, demers de aderare europeană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut luni un apel la parlament să iniţieze procedura de organizare a referendumului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi a îndemnat societatea civilă la coordonarea eforturilor pentru a combate propaganda şi dezinformările, promovând în acelaşi timp beneficiile aderării republicii la UE, potrivit Deschide.md.

Ea a subliniat beneficiile aderării la Uniunea Europeană, menţionând că avantajul cel mai mare este pacea. "Cu toţii cunoaştem că pacea este garantată în UE. În toate statele membre ale UE oamenii se bucură de pace şi de aici încrederea mea că toţi cetăţenii Republicii Moldova vor ca statul nostru să devină stat membru al UE, pentru că toţi cetăţenii R. Moldova îşi doresc pace aici în R. Moldova, poate doar cu excepţia câtorva slujitori ai Kremlinului, dar în marea majoritate cetăţenii noştri vor pace. UE e în primul rând un proiect de pace şi aşa putem să consolidăm pacea prin aderarea la UE", a declarat Maia Sandu.

Potrivit ei, Republica Moldova se află în faţa unei oportunităţi istorice, deşi de 30 de ani s-a vorbit despre integrare europeană fără să se facă paşi hotărâţi.

Citit 333 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2024 17:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.