Universitatea Columbia, blocată de protestele propalestiniene

Universitatea Columbia, blocată de protestele propalestiniene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prestigioasa universitate new-yorkeză Columbia a decis să-şi mute online toate cursurile, în condiţiile în care manifestaţii propalestiniene continuă în campusul universitar, a anunţat preşedinta universităţii, informează AFP.

Tensiunile nu încetează să se accentueze de joia trecută, când circa o sută de manifestanţi ce protestau împotriva războiului dus de Israel în Fâşia Gaza au fost arestaţi de poliţie. Însă zeci de studenţi au continuat să protesteze în campus, instalând acolo corturi. Ei cer între altele ca universitatea, care are programe de schimburi cu Tel-Avivul, să boicoteze orice activitate legată de Israel.

Cu drapele sau pancarte propalestiniene în mână, sute de alţi studenţi au manifestat luni în campusuri universitare din SUA, în susţinerea manifestanţilor de la Columbia. Cel puţin 47 de persoane au fost arestate la Universitatea Yale, în nordul oraşului New York, în timpul unei reuniuni, potrivit media americane.

De la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas, campusurile americane sunt scena unor tensiuni şi mai multe voci au denunţat o ascensiune a antisemitismului.

Republicanii au preluat subiectul şi, după o audiere tumultoasă în Congres, preşedinta Universităţii Pennsylvania, Elizabeth Magill, apoi omoloaga sa de la Harvard, Claudine Gay, au demisionat, în decembrie trecut şi, respectiv, în ianuarie.

Duminică, preşedintele american Joe Biden a declarat că antisemitismul "nu-şi are locul în campusuri şi nicăieri" în SUA.

Citit 185 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2024 15:41

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro