China extinde controlul asupra presei şi a conţinutului publicat pe Internet

China extinde controlul asupra presei şi a conţinutului publicat pe Internet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile chineze au ordonat extinderea controlului asupra comunicaţiilor pe Internet şi în special a reţelelor sociale, pentru a împiedica difuzarea de zvonuri şi materiale "vulgare".

Cotidianul Global Times afirmă, în ediţia de joi, la o săptămână după o reuniune a Partidului Comunist dedicată presei, că liderii chinezi au lansat un program pe zece ani destinat consolidării "construcţiei unui sistem de valori socialiste".

Popularitatea în creştere a reţelelor sociale în China - unde există deja mai mult de 500 de milioane de utilizatori de Internet - provoacă îngrijorarea autorităţilor de la Beijing, cu atât mai mult cu cât Internetul a devenit mediul privilegiat de comunicare pentru numeroşi chinezi care îşi exprimă nemulţumirile faţă de abuzuri.

Presa chineză a relatat că poliţia a început, în cursul acestei săptămâni, să aresteze utilizatori de Internet bănuiţi că răspândesc "zvonuri", iar controlul asupra conţinutului publicat pe Internet a fost intensificat.

Canalele de televiziune din provincie au fost solicitate să limiteze difuzarea programelor recreative şi să elimine conţinutul "prea materialist".

Reuniunea Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez consacrată "dezvoltării culturale" a ţării a avut loc la jumătatea lunii octombrie, iar observatorii independenţi apreciază că aceasta a avut ca scop intensificarea controlului Partidului Comunist asupra presei.

Citit 1490 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2011 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.