Un român a încercat să organizeze un protest extrem în timpul slujbei oficiate de Crăciun la Vatican

Un român a încercat să organizeze un protest extrem în timpul slujbei oficiate de Crăciun la Vatican
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un român cunoscut pentru proteste extreme la Vatican a fost blocat în prima zi de Crăciun în timp ce încerca să întrerupă slujba oficiată de Papa Benedict al XVI-lea, scrie ziarul La Repubblica.

Românul Iulian Jurgărean - care în 2011 a incendiat un exemplar al Bibliei în Piaţa San Pietro din Roma - a fost surprins marţi de autorităţile italiene în Piaţa Pius al XII-lea, situată la limita administrativă dintre Roma şi Vatican, în timp ce încerca să ajungă la slujba oficiată de Papa Benedict pentru a o perturba.

Românul, care avea asupra sa pancarte şi pliante, este anchetat pentru tentativă de perturbare a unei ceremonii religioase şi pentru încălcarea interdicţiei de a intra pe teritoriul Vaticanului.

În octombrie 2011, românul Iulian Jurgărean - care conform autorităţilor ar avea afecţiuni mentale - a escaladat o balustradă şi a urcat într-o zonă interzisă, pe o latură a Basilicii San Pietro din Roma. El a dat foc unui exemplar al Bibliei în timpul unei slujbe de canonizare oficiată de Papa Benedict.

Citit 1825 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Decembrie 2012 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.