Doi români au supravieţuit atacului teorist din Algeria baricadându-se într-un birou

Doi români au supravieţuit atacului teorist din Algeria baricadându-se într-un birou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

George Iachim, unul dintre cei patru români care au supravieţuit atacului terorist din Algeria, povesteşte, într-un scurt interviu acordat televiziunii publice algeriene că a reuşit să rămână în viaţă, împreună cu un alt coleg român, baricadându-se într-un birou.

Potrivit Ştirilor ProTV, George Iachim trăieşte în Constanţa. În profilul de pe Facebook al acestuia se arată că este divorţat şi are o fetiţă. George Iachim a povestit cum a reuşit să scape cu viaţă, împreună cu un alt coleg, tot român.

"Miercuri dimineaţă mă aflam în afara biroului şi am văzut când au venit teroriştii. Au început să tragă în paznicii care se aflau la poarta companiei. După asta au intrat în birourile clădirii şi au început să ia ostatici. M-am baricadat împreună cu un alt coleg, tot din România, într-unul din birouri, am încuiat uşa şi am blocat-o cu un mobilier...", a spus Iachim.

Întrebat ce părere are despre intervenţia forţelor armate ale Algeriei, românul a spus ca înţelege faptul că soldaţii nu aveau cum să intervină mai repede pentru a-i salva.

"Ce au facut ei (armata, n.red) a fost în regulă, pentru ca a fost o situaţie foarte grea, una în care au fost implicaţi ostatici, şi nu putea interveni aşa de repede.. Însă în final am aflat că ostaticii din acea zona sunt OK. Ieri am aflat că armata a intervenit şi i-a eliberat pe cei de acolo, ceea ce este minunat, pentru că am mulţi prieteni acolo şi m-am temut pentru vieţile lor", a mai spus Iachim.

Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în Algeria. Patru români au reuşit să scape cu viaţă în urma atacului terorist.

Citit 1852 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2013 11:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.