Comisia Europeană recomandă deschiderea negocierilor de aderare a Serbiei la UE

Comisia Europeană recomandă deschiderea negocierilor de aderare a Serbiei la UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană a adoptat luni o recomandare către statele membre UE privind deschiderea negocierilor de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, precum şi o recomandare privind deschiderea negocierilor pentru un Acord de asociere cu Kosovo, a anunţat comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate Stefan Fule, citat de Tanjug.

Decizia executivului comunitar survine la puţin timp după ce guvernul sârb a dat, luni dimineaţă, undă verde semnării acordului privind normalizarea relaţiilor cu Kosovo, parafat la 19 aprilie sub egida Uniunii Europene, la 14 ani de la încheierea războiului sârbo-kosovar şi la cinci ani de la independenţa proclamată unilateral de provincia rebelă.

Liderii guvernelor de la Belgrad şi Pristina au anunţat vineri la Bruxelles că au ajuns la un acord de principiu privind normalizarea relaţiilor dintre Serbia şi Kosovo, la capătul mai multor luni de negocieri dificile. Acordul se referă mai ales la organizarea administrativă a nordului Kosovo, regiune populată preponderent de sârbi care nu recunosc autoritatea Pristinei.

Citit 1443 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2013 13:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.