Un ultramaratonist maghiar şi-a propus să alerge 2978 de km de-a lungul cursului Dunării

Un ultramaratonist maghiar şi-a propus să alerge 2978 de km de-a lungul cursului Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultramaratonistul maghiar Peter Molnar şi-a propus să alerge 2978 de km de-a lungul cursului Dunării, cu o medie de 71 de km pe zi, urmând să plece în cursă duminică din Tulcea şi să ajungă la 29 iunie în oraşul Donaueschingen, parcurgând şapte ţări.

Molnar are un program pus la punct cu minuţiozitate. Va porni duminică din Tulcea, la ora 9.00, în traseul intitulat Cursa Europeană a Panglicii Albastre, informează alerg.ro. Va trece apoi prin Mineri, Somova, Isaccea, Revǎrsarea, Rachelu, Lucavita, Vǎcǎreni, la ore stabilite dinainte, pentru a ajunge în aceeaşi zi la Garvǎn, după parcurgerea a 72,8 km. Va fi prima zi a cursei. Apoi, cam în acelaşi ritm, Peter Molnar, un maghiar în vârstă de 35 de ani, va alerga timp de şase săptămâni, parcurgând şapte ţări, pentru a ajunge pe 29 iunie în oraşul Donaueschingen, în apropierea izvoarelor Dunării în munţii Pădurea Neagră. Cursa Europeanǎ a Panglicii Albastre va fi realizată în premieră şi nu are doar obiective sportive ci îşi propune să atragă atenţia asupra celor 11 directive ale Strategiei Dunării, adoptate în perioada Preşedinţiei Ungariei în UE ca şi asupra importanţei implementării lor. În plus, Molnar doreşte să transmită un mesaj ecologic, pentru protejarea mediului înconjurător.

Peter Molnar a participat la curse de 6 zile (parcurgând 621 km), de 48 de ore (268 km), a terminat Spartathlonul (245km) sau Ultrabalatonul (212km), are în palmares curse de 100 km (4 ori), maraton (27 curse) sau Ironman (4 ori). Este totodată campion european la Paratriathlon, destinată sportivilor cu deficienţe fizice (Molnar are o deficienţă la braţul stâng).

Cursa Panglicii Albastre este realizată cu sprijinul material al Ministerului al Economiei Naţionale şi Dezvoltării Rurale, precum şi cu sprijinul moral al Ministerului Resurselor Umane din Ungaria.

Citit 1595 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2013 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.