O tânără din China care a supravieţuit gripei H7N9 a născut o fetiţă

O tânără din China care a supravieţuit gripei H7N9 a născut o fetiţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie care a supravieţuit gripei H7N9, după ce a fost internată în primăvară timp de cinci săptămâni la terapie intensivă, a născut o fetiţă, considerată un bebeluş-"minune" de către medicul său, a anunţat vineri presa chineză, relatează AFP.

Qiu Yan, în vârstă de 25 de ani, era însărcinată în cinci luni în momentul când a fost diagnosticată cu virusul H7N9, în aprilie, o perioadă în care această maliadie apărută din nou la om începea să se răspândească în China.

Aflată "într-o stare foarte gravă", acesteia i-au fost prescrise antibiotice, antivirale, tratament hormonal şi şedinţe zilnice cu raze X, scrie cotidianul The Global Times, citind medici care s-au ocupat de acest caz.

Potrivit ziarului, Qiu Yan - originară din provincia Jiangsu (est) - ar fi prima supravieţuitoare a virsului H7N9 care a dat naştere unui copil.

"Plămânii ei erau infectaţi grav, iar ea a fost necesar să fie plasată sub asistenţă respiratorie", a declarat pentru publicaţie medicul ei, Sun Lizhou.

Tratamentul la secţia de terapie intensivă s-a încheiat în mai, dar Qiu Yan a rămas internată în spital, unde a născut, miercuri, o fetiţă cu greutatea de 3,3 kilograme, o naştere calificată drept o "minune" de către medicul Sun Lizhou.

Starea de sănătate a tinerei şi a copilului a fost declarată stabilă de către medic, care a subliniat că sugarul va fi supus unor controale regulate pentru a verifica dacă prezintă eventuale efecte ale gripei.

Citit 2059 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iulie 2013 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.