EXCLUSIV/ E OFICIAL! SIMONA HALEP va juca la Galaţi!

EXCLUSIV/ E OFICIAL! SIMONA HALEP va juca la Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Joi seară, ITF a comunicat că a aprobat disputarea la Galaţi a meciului de tenis dintre echipele României şi Spaniei, din cadrul Cupei Federaţiei. Partidele pe care Simona Halep şi coechipierele sale le vor disputa în oraşul nostru vor avea loc pe 7 şi 8 februarie 2015, la Patinoarul Artificial.


* Sunt şanse uriaşe ca publicului gălăţean să i se ofere privilegiul de a avea în faţa ochilor cel mai popular sportiv român al momentului, Simona Halep


Federaţia Română de Tenis a decis să ofere Galaţiului găzduirea meciului România – Spania din Cupa Federaţiei, la începutul anului viitor şi în acest moment mai este nevoie de o ultimă aprobare, aşteptată până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru ca totul să devină oficial.

Meciurile ar urma să se dispute la Patinoarul Artificial, care a fost zilele trecute inspectat de oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). Concluzia acestora a fost favorabilă, sunt întrunite toate condiţiile pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare, singura problemă, rezolvabilă, fiind iluminarea. Instalaţia actuală are o capacitate de 800 de lucşi iar cerinţele ITF sunt de 1.200 de lucşi. Primarul Marius Stan le-a promis că municipalitatea va asigura îndeplinirea acestei cerinţe, astfel că ITF a transmis că mai este nevoie doar de aprobarea Comitetului Fed Cup. În mesajul transmis de forul internaţional s-a precizat că decizia va fi luată în această săptămână.

Partida România – Spania, din turul întâi al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei (Fed Cup), este programată pe 7 şi 8 februarie 2015. Din echipa României cel mai probabil vor face parte Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu şi Sorana Cârstea. De partea cealaltă, cea mai cunoscută jucătoare din echipa Spaniei este Garbine Muguruza, sfert-finalistă la ultima ediţie de la Roland Garros.

Halep a umilit-o pe Serena

Simona Halep, locul 4 WTA, a obţinut ieri o victorie senzaţională, în faţa numărului 1 în clasamentul mondial, americanca Serena Williams, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore. Simona a jucat aproape de perfecţiune, iar scorul spune totul despre maniera în care s-a impus românca: 6-0, 6-2. În doar o oră şi 5 minute!

Acesta este primul succes al româncei în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume. Simona Halep ocupă locul 1 în Grupa Roşie, cu două victorii în tot atâtea meciuri, şi este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidă din grupă, cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

Prin victoria de ieri, Halep şi-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte pentru următoarea partidă din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de minimum 530 de puncte WTA.

La Singapore, Serena Williams şi Simona Halep au debutat cu câte o victorie. Halep a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, iar Serena Williams pe Ivanovici, scor 6-4, 6-4.

În celălalt joc de ieri al acestei grupe, Ana Ivanovici - Eugenie Bouchard: 6-1, 6-3.

A 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari. În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare.

Serena, cel mai dur eşec din ultimii 16 ani

Serena Williams nu mai pierduse un set la zero de aproape un an şi jumătate, de la turneul de la Madrid din 2013, într-un meci câştigat în cele din urmă de americancă. Acesta este doar al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams în carieră. Americanca a mai avut o singură înfrângere atât de usturătoare, cu doar două game-uri câştigate într-un meci. Se întâmpla în 1998 (Kruger - S. Williams 6-1, 6-1), când americanca avea 16 ani!

Înfrângerea umilitoarea de ieri a determinat-o pe americancă să spună că de acum se va antrena special pentru a o învinge pe Halep.

„Jocul meu de astăzi a fost jenant. Categoric jenant. Halep m-a surprins cu jocul ei, niciodată nu am văzut-o jucând atât de bine. Să fiu sinceră, aştept următoarea întâlnire, pentru că ea mă face să mă duc acasă, să mă antrenez din greu şi în special să mă antrenez pentru ea" , a spus Williams, potrivit Miami Herald.

„Cel mai mare meci din viaţa mea”

Simona Halep a declarat imediat după joc că şi-a împlinit un vis, cel de a învinge una dintre surorile Williams. „Este cel mai mare meci din viaţa mea. Nu pot să explic acum ce simt, sunt foarte fericită. Vreau doar să mă bucur. A fost visul meu să înving pe una dintre surorile Williams, sunt jucătoare foarte bune", a spus Halep, la flash-interviul de după meci.

Ea a precizat că este sigură că Serena Williams nu a fost în cea mai bună formă sportivă. „Sunt sigură că nu a fost cea mai bună zi a ei, dar eu mi-am văzut de jocul meu. Am servit foarte bine, am luat mingile devreme, am deschis terenul. Acum mă simt bine, am găsit calea să fiu agresivă. Sunt foarte, foarte fericită pentru acest meci. Este o nebunie" , a explicat Halep.

Simona Halep a afirmat că trebuie să uite cât mai repede această partidă, deoarece mai are meciuri de disputat la turneul din Singapore. „Mă simt incredibil acum, dar trebuie să uit acest meci, să îmi văd mai departe de turneu şi cu siguranţă voi petrece după", a completat Halep.

CITEŞTE ŞI: Ce joc, CE VICTORIE! Simona Halep nu i-a dat nicio şansă Serenei Williams

 

Citit 8782 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.