Scandalul Facebook şi "jungla" de pe internet

Scandalul Facebook şi "jungla" de pe internet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scandalul Facebook ne-a permis "să deschidem ochii" asupra mizei pe care o reprezintă protecţia datelor cu caracter personal, a declarat într-un interviu acordat AFP comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, cu zece zile înainte de intrarea în vigoare a mult aşteptatei legislaţii europene privind protecţia online a vieţii private.

"Dacă aş fi vrut să fac o campanie eficientă cu privire la ceea ce este RGPD (Regulamentul General privind Protecţia Datelor) şi care este scopul său, nu aş fi făcut-o niciodată la fel de bine ca Facebook", a spus, cu o notă de ironie, Vera Jourova, care a mărturisit anul trecut că şi-a închis contul pe reţeaua socială. Recentele dezvăluiri despre societatea Cambridge Analytica, care a folosit în mod ilegal datele a zeci de milioane de utilizatori ai Facebook, au arătat că "trăim cu adevărat într-un fel de junglă, în care ne pierdem" şi unde sunt oferite în mod necontrolabil informaţii private, a mai spus ea. Un astfel de caz ar fi vizat "în mod clar" de sancţiunile severe prevăzute de GDPR, o reglementare europeană care se va aplica din 25 mai, deoarece ea impune companiilor să obţină consimţământul explicit al persoanelor pentru orice utilizare a datelor lor personale, a mai spus comisarul european.

Scandalul "a deschis cu adevărat ochii multor oameni care acuzau Europa că este prea paranoică, prea reglementată", a spus comisarul, subliniind că a observat cu bucurie o schimbare de ton peste Atlantic, unde europenii sunt adesea criticaţi.

Citit 1499 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 00:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.