UE trebuie ”să-şi ia mai mult destinul în mâini”

UE trebuie ”să-şi ia mai mult destinul în mâini”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a îndemnat marţi UE "să-şi ia mai mult destinul în mâini", în faţa unei Americi imprevizibile, cerându-le europenilor să ajungă la o înţelegere asupra reformării zonei euro şi cu privire la dreptul de azil, informează AFP.

Revenind asupra dezastruoasei reuniuni a G7, unde "pentru prima dată din 1945, un preşedinte american nu a văzut interesul strategic în a lucra din greu pentru a se asigura ca Europa să fie dinamică şi unită şi ca relaţia transatlantică să fie solidă", Timmermans a cerut Uniunii Europene, în faţa eurodeputaţilor reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, să se descurce de una singură.

"Trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a o face, pentru că bazele noastre sunt unele solide", a declarat el. Timmermans i-a îndemnat pe liderii europeni să ajungă la un acord asupra unei reforme a zonei euro în timpul summitului UE prevăzut să aibă loc, la Bruxelles, în perioada 28-29 iunie. "Summitul din iunie este momentul în care ideile şi voinţa politică trebuie în sfârşit să fie puse în aplicare, prin decizii şi fapte concrete", a spus el, invocând transformarea Mecanismului European de Stabilitate (MES) într-un fel de "Fond Monetar European".

Citit 2455 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 16:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.