Lanţ uman lung de 620 de kilometri

Lanţ uman lung de 620 de kilometri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Aproape cinci milioane de femei din sudul Indiei, în statul Kerala, au format un lanţ uman de 620 de km pentru a susţine egalitatea între sexe şi a cere acces într-un templu hindus, scrie BBC. Templul Sabarimala a interzis accesul femeilor între 10 şi 50 de ani. Curtea Supremă a Indiei a anulat această interdicţie în septembrie, însă mai mulţi protestatari au atacat femeile care au vizitat templul.

"Zidul femeilor" a fost organizat de guvernul local. Oficialii au declarat că în jur de cinci milioane de femei din diferite părţi ale statului s-au adunat pe autostrăzi pentru a forma lanţul, care se întinde de nordul oraşului Kasaragod până în partea sudică a oraşului Thiruvanthapuram. Oficialii au declarat că evenimentul are ca scop combaterea inegalităţii şi contracararea eforturilor grupărilor de dreapta care susţin interdicţia asupra femeilor.

Hinduismul consideră femeile aflate la menstruaţie ca impure şi le interzice să participe în ritualuri religioase, însă majoritatea templelor permit femeilor să intre câtă vreme nu se află în perioada menstruaţiei.

Citit 761 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2019 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.