Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Printre cei 195 de noi miliardari din topul realizat în acest an de revista Forbes se află și cea mai tânără miliardară care și-a făcut singură averea. Este vorba de Kylie Jenner, care, la 21 de ani, l-a depășit pe Mark Zuckerberg.

Kylie Jenner este una dintre surorile Kardashian, iar averea de 1 miliard de dolari, pentru care ocupă locul 2.057 în top a obținut-o cu compania de produse cosmetice Kylie Cosmetics, pe care a înființat-o în 2015, concentrându-se pe prețuri mici și vânzări online. Kylie Jenner este un produs al social media. "Afacerea nu ar exista la dimensiunea actuală fără social media", spune Conor Begley, co-fondator al companiei de marketing Tribe Dynamics. Fiecare dintre postările de pe Instagram ale lui Kylie Jenner valoarează aproximativ 1 milion de dolari, spun specialiștii. Postările lui Jenner includ fotografii de familie și selfie-uri în oglindă, în plus față de noile anunțuri despre produsele sau promoțiile pentru produse cosmetice. Jenner are 128 milioane de adepți pe Instagram și mulți alți pe Twitter, Facebook și Snapchat.

"E un caz unic prin faptul că are o audiență masivă și masivă", a spus Begley.

Şi alte vedete profită de social media. Rihanna, cu 68,3 milioane de rmăritori pe Instagram are produsele Fenty Beauty și a colaborat cu gigantul bunurilor de lux LVMH. Huda Kattan (33,6 milioane de adepți), a părăsit un loc de muncă în industria financiară pentru a deveni artist de make-up. Ea a fondat Huda Beauty, împreună cu surorile ei, în 2013, după ce blogul ei de machiaj a devenit popular. Compania are acum venituri anuale de 200 milioane de dolari, potrivit lui Begley.

Pe lista Forbes se mai află și co-fondatorul Instagram Kevin Systrom, co-fondatorul companiei Snapchat Evan Spiegel, co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg și co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, toți miliardari mai tineri de 45 de ani.

Topul Forbes 2019 cuprinde 2.153 de miliardari cu 55 mai puțini decât anul trecut, iar averea acestora a scăzut cu 400 de milioane de dolari, 8,7 trilioane de dolari, arată clasamentul dat publicității marți.

Mai mult de atât, 994 dintre acești miliardari, reprezentând 46% din numărul total, au o avere mai mică decât cea de anul trecut.

În plus, 247 dintre aceștia, reprezentând 11% din total, au coborât în top, ceea ce reprezintă al doilea an cu cel mai mare număr de scăderi, după anul 2009.

Cei mai mulți miliardari a pierdut regiunea Asia Pacific, 60, deoarece China are cu 49 mai puțini miliardari decât anul trecut, iar alte pierderi au înregistrat Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Singurele regiuni care au mai mulți miliardari sunt Brazilia și Statele Unite, cea din urmă ajungând la un record de 609 miliardari dintre care 14 în Top 20.

Jeff Bezos (55 de ani), fondatorul și proprietarul Amazon, a rămas pentru al doilea an consecutiv cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, în scădere de la 160 de miliarde de dolari anul trecut. Acesta este urmat de un alt gigant tech: Bill Gates (63 de ani), fondatorul Microsoft, cu o avere de 96,5 miliarde de dolari, rămând la aproximativ același nivel ca anul trecut, când a fost de 97 de miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro

Citit 2002 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2019 12:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.