Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poliția iraniană a închis 547 de restaurante și cafenele din Teheran din cauză că nu respectă ”principiile islamice”, a anunțat șeful Poliției, citat de The Guardian. Printre motive se numără inclusiv faptul că în acele restaurante era pusă ”muzică ilegală”. Iranienii sunt somați de autorități să îi raporteze pe acei conaționali care nu respectă legea islamică.

11 persoane au fost arestate în cadrul operațiunii care s-a desfășurat în ultimele 10 zile, a spus șeful Poliției iraniene. Infracțiunile acuzate sunt publicitatea neconvențională pe internet, muzica ilegală și indulgența față de sex și alcool. Judecătorul șef al Curții de moravuri din Teheran, care se ocupă de ”crime culturale și corupția socială și morală”, a cerut cetățenilor să raporteze comportamentele imorale trimițând sms-uri la un număr de telefon special dedicat. Printre încălcările legii islamice care pot fi raportate se numără renunțarea la purtarea vălului islamic în interiorul autovehiculelor, găzduirea de petreceri cu dans sau postarea de conținut ”imoral” pe Instagram. Conform legii islamice din Iran, unde alcoolul este interzis, femeile își pot arăta în public doar fața, mâinile și labele picioarelor, și sunt forțate să nu poarte haine colorate.

Citit 437 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2019 16:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro