Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Nimic nu pare să-l oprească pe fostul ministru Boris Johnson, un susţinător convins al Brexitului, creditat pe primul loc între cei 11 candidaţi la succesiunea premierului britanic Theresa May, relatează AFP. Nouă bărbaţi şi două femei şi-au manifestat interesul să conducă Partidul Conservator (Tories) şi să o înlocuiască pe Theresa May, care a demisionat vineri din funcţia de şefă a formaţiunii, cu puţin înainte de expirarea termenului depunerii candidaturilor. Învingătorul va ajunge pe Downing Street, postul de premier revenindu-i şefului formaţiunii care reuneşte o majoritate parlamentară suficientă să guverneze. El va avea delicata misiune să ducă la bun sfârşit ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), ceea ce Theresa May nu a reuşit să facă, nevoită să amâne până cel mai târziu la 31 octombrie data Brexitului, prevăzut iniţial la 29 martie.

Favorit la casele de pariuri şi ţinta altor candidaţi, care văd în el principalul rival, Johnson le prezice britanicilor un viitor glorios într-un Regat Unit în afara UE, cu care este pregătit de încleştare în negocierile cu privire la Brexit. El a ameninţat să nu plătească factura Brexitului - o sumă evaluată între 40 şi 45 de miliarde de euro, dacă UE nu acceptă condiţii mai bune pentru ţara sa. "Prietenii noştri şi parlamentarii trebuie să înţeleagă că banii vor fi păstraţi până când avem mai multă claritate despre calea de urmat", a declarat "BoJo", într-un interviu acordat The Sunday Times.

Citit 641 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2019 16:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro