Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Președintele american Donald Trump a declarat, după întrevederea cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, că SUA și Coreea de Nord au desemnat echipe care să reia discuțiile pe tema programului nuclear al Phenianului, informează agenția The Associated Press.

Trump a făcut acest anunț după ce s-a întâlnit cu Kim Jong Un în zona demilitarizată dintre cele două Corei. Cei doi lideri au discutat timp de aproximativ 50 de minute, în spatele ușilor închise. La întrevedere au asistat și fiica și ginerele președintelui american, Ivanka Trump și Jared Kushner.
Liderul SUA și-a exprimat speranța că cele două părți vor reuși să încheie un acord, adăugând că "viteza nu este obiectivul". "Nu căutăm viteză. Căutăm să facem lucrurile cum trebuie", a adăugat Trump. Președintele american a mai afirmat că a avut o "întâlnire foarte bună" cu liderul nord-coreean. "A fost o zi legendară, istorică", a completat Trump.
Întâlnirea între cei doi lideri în zona demilitarizată, una fără precedent, vine după ce liderul de la Casa Albă a postat pe Twittter că dorește să se întâlnească cu şeful statului nord-coreean şi după ce negocierile pe tema programului de înarmare nucleară al Phenianului au intrat în impas, Coreea de Nord părând să nu fie dispusă să renunţe la programele de înarmare atomică şi balistică.
Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire între Donald Trump și Kim Jong-un, iar Trump este primul președinte american în funcție care pășește în Coreea de Nord. "Vreau doar să spun că este onoarea mea. Să trec această linie este o mare onoare, un mare progres s-a făcut, s-au format prietenii incredibile, în special una", a declarat Donald Trump.
"Președintele Trump tocmai a devenit primul președinte american care ne vizitează țara. Aceasta este o expresie a intenției de a elimina agresiunea din trecut și de a deschide un nou viitor", a declarat Kim Jong-un. Liderul nord-coreean a declarat că această întâlnire nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi existat o "prietenie extraordinară" între cei doi, relatează The Guardian. "Este o relație foarte bună între președintele Donald Trump și mine și nu cred că, fără o prietenie extraordinară am fi putut organiza această întâlnire într-o singură zi", a declarat Kim Jong-un. "Consider că, având o întrevedere aici, două țări cu un trecut ostil, demonstrăm că avem un nou prezent", a adăugat acesta.
După întrevedere, Donald Trump a mai declarat că l-a invitat pe Kim Jong Un la Washington, afirmând că acest lucru se va întâmpla "la un moment dat", informează postul CBS News. În ceea ce privește sancțiunile economice impuse Coreei de Nord din cauza programelor de înarmare atomică și balistică, Trump a afirmat că "abia aștept să le pot elimina".

Citit 924 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.