Atac sinucigaș la o nuntă din Kabul

Atac sinucigaș la o nuntă din Kabul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cel puțin 63 de persoane au decedat, iar alte 182 au fost rănite, în urma unui atac sinucigaș comis sâmbătă, în timpul unei nunți ce se desfășura la Kabul, au anunțat autoritățile afgane, informează agenția The Associated Press. Acesta este cel mai sângeros atac înregistrat anul acesta la Kabul. Insurgenții talibani au condamnat atacul și au negat orice implicare, astfel că se suspectează că atentatul a fost comis de militanți ai rețelei teroriste Stat Islamic. Momentan, atacul nu a fost revendicat în mod oficial.

Incidentul s-a produs în vestul capitalei afgane, într-o zonă locuită preponderent de comunitatea șiită hazara. Atacatorul a detonat bomba pe care o transporta în apropiere scenei unde se aflau muzicienii, iar „toți tineri, copiii și toți oameni care erau acolo au fost uciși”, a declarat un martor ocular.

Numeroși oficiali afgani au condamnat atentatul, care a avut loc într-un moment de incertitudine pentru Afganistan, în condițiile în care negocierile între SUA și insurgenții talibani par să se îndrepte către obținerea unui acord de pace. „Devastat de vestea unui atac sinucigaș în incinta unei săli de nunți din Kabul. O crimă acerbă împotriva poporului nostru; cum este posibil să dresezi un om și să-i ceri să meargă și să se arunce în aer la nuntă?!!", a transmis Sediq Seddiqi, purtătorul de cuvânt al președintelui Ashraf Ghani, printr-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, peste 3.000 de civili, printre care 900 de copii, au fost uciși și alți 7.000 au fost răniți în 2018, cel mai sângeros an al conflictului din Afganistan, care durează de peste 18 ani.

Citit 805 ori Ultima modificare Duminică, 18 August 2019 16:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.