La Moscova au înflorit ghioceii

La Moscova au înflorit ghioceii

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Capitala Rusiei a înregistrat un nou record de căldură, iar absenţa zăpezii, fenomen neobişnuit pentru această perioadă a anului, i-a constrâns pe moscoviţi să renunţe la schi fond şi la patinoarele în aer liber, rămase închise, într-un final de an în care vegetaţia locală nu îşi mai respectă ciclul obişnuit de viaţă, scrie Agerpres. O staţie meteorologică din nordul Moscovei a înregistrat valoarea de 5,4 grade Celsius, o temperatură nemaivăzută în întreaga istorie a înregistrărilor meteorologice.

"Este un nou record de temperatură pentru o zi de 18 decembrie", care a depăşit valoarea din 1886, a anunţat centrul care înregistrează datele meteorologice. Capitala rusă, în mod normal acoperită cu zăpadă şi gheaţă în decembrie, nu a cunoscut în acest sezon decât o singură perioadă de îngheţ, fără zăpadă, iar serviciile meteorologice prognozează că vremea ar putea să se încălzească şi mai mult.

O grădină botanică din oraş a anunţat în această săptămână că ghioceii săi, flori care anunţă de obicei sosirea primăverii, au înflorit. "Grădinarii se tem ca cireşii japonezi să nu înceapă în curând să înflorească", a anunţat Grădina Botanică a Universităţii din Moscova.

Un locuitor din oraşul siberian Omsk a publicat un anunţ amuzant la mica publicitate, în care propune "zăpadă de vânzare" la preţul de 1.000 de ruble (14 euro) metrul cub de "zăpadă naturală". "Locuitorii din Moscova beneficiază de o reducere de 7%, începând de la 15 metri cubi", a precizat autorul anunţului.

Citit 1104 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2019 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.