Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Riscul reprezentat de epidemia de coronavirus în Germania a fost ridicat la nivel "înalt", potrivit agenţiei germane pentru controlul bolilor, citată de DPA. Acest risc a fost anterior la nivel "moderat".

Preşedintele Institutului "Robert Koch", Lothar Wieler, a declarat că riscul a fost reevaluat, în urma creşterii numărului de cazuri de infectare şi a avertizărilor primite din partea instituţiilor de sănătate publică şi a spitalelor. În plus, în cazul unui număr tot mai mare de infecţii, nu se poate stabili o legătură cu cazurile cunoscute.
Lothar Wieler a declarat că pandemia de coronavirus ar putea dura aproximativ doi ani, adăugând că evoluţia depinde de viteza cu care va fi dezvoltat un vaccin împotriva virusului, conform Reuters.
Preşedintele Institutului "Robert Koch" a declarat că, în cele din urmă, aproximativ 60 la sută până la 70 la sută din populaţia lumii va fi infectată, se va vindeca şi va dobândi imunitate, însă este imposibil de apreciat cât de repede se va întâmpla acest lucru. "Presupunerea noastră de lucru este aceea că va dura aproximativ doi ani", a declarat el, într-o conferinţă de presă, adăugând că evoluţia depinde, de asemenea, de timpul necesar pentru dezvoltarea şi livrarea unui vaccin. "Încă nu ştim care va fi rata de deces la final", le-a declarat el reporterilor.
Lothar Wieler a precizat că, în lipsa măsurilor stricte de distanţare socială anunţate luni de cancelarul Angela Merkel, Germania s-ar putea confrunta cu milioane de cazuri de coronovirus. "Vrem să evităm acest lucru", a spus el.
Specialistul a adăugat că spitalele ar trebui să-şi crească de cel puţin două ori capacitatea în unităţile de terapie intensivă, în contextul în care unul din cinci cazuri este grav.
Cancelarul german Angela Merkel a confirmat luni închiderea parţială ''pentru o perioadă nedeterminată'' a vieţii publice în Germania, îndemnându-şi totodată cetăţenii să renunţe la călătorii şi vacanţe.

Citit 674 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 21:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro