Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Un număr de 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au COVID-19, iar jumătate dintre ei sunt români. Consulul României la Bonn a mers la companie, pentru clarificări cu privire la cetățenii români.

Având în vedere cazurile de infectare cu noul coronavirus înregistrate în rândul muncitorilor acestei companii, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au făcut demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare pentru a solicita să fie luate măsuri pentru gestionarea situației create și pentru a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate. "Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate. În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, pe 18 iunie, la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situația lucrătorilor români. Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50 la sută din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români", a transmis, MAE, duminică. Datele privind situația românilor infectați urmează să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor.

Între timp, conducerea companiei, împreună cu autoritățile locale, au decis suspendarea temporară a activității. De asemenea, autoritățile districtului Gütersloch au luat măsuri pentru izolarea zonei afectate, iar dacă situația rezultată în urma testărilor o va impune se vor lua măsuri de instituire a carantinei pentru întregul teritoriu al districtului, informează MAE. Totodată, sâmbătă, oficiul consular a fost notificat că 17 cetățeni români au părăsit locația de carantină, autoritățile locale făcând demersuri pentru identificarea acestora.

Până ieri după-amiază, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Citit 556 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.