Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Oficiali de la Bruxelles au declarat că Uniunea Europeană analizează varianta de a le recomanda statelor membre să nu primească cetăţeni americani după deschiderea graniţelor. Măsura ar urma să fie luată în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 din SUA continuă să crească, scrie CNN.
Jurnaliştii de la The New York Times scriu că au intrat în posesia a doua liste cu ţările care ar putea avea acces în statele membre UE după 1 iulie, odată cu deschiderea graniţelor. Potrivit acestora, de pe cele două liste lipsesc ţări precum Brazilia, Rusia, Statele Unite şi alte naţiuni în care numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească. Statele europene analizează cele două liste şi principalul criteriu este cel referitor la felul în care evoluează numărul cazurilor. Potrivit listelor, cetăţenii chinezi ar urma să fie bineveniţi în Europa, la fel ca şi cei din ţări precum Uganda, Cuba şi Vietnam. Dar sunt excluşi cei din SUA şi alte ţări considerate prea riscante, din cauza răspândirii virusului.
O decizie finală privind accesul cetăţenilor americani ar urma să fie luată la începutul săptămânii viitoare, înainte de 1 iulie, când se vor deschide graniţele. „Criteriile se vor concentra pe circulaţia virusului”, a spus un diplomat al UE pentru CNN, adăugând că Bruxellesul urmăreşte să ţină departe călătorii din ţările „unde virusul circulă cel mai activ”. Deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens şi, oricum, fiecare ţară membră va hotărî cine poate intra. Bruxellesul poate face doar recomandări în acest sens.

Citit 536 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2020 18:49

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro