A traversat Atlanticul, în 85 de zile

A traversat Atlanticul, în 85 de zile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un argentinian care rămăsese blocat pe o insulă din Portugalia din cauza restricţiilor antiepidemice a traversat Oceanul Atlantic în 85 de zile, cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni, conform cotidianului The New York Times. La câteva zile după ce Argentina a suspendat toate cursele aeriene pentru a se proteja de răspândirea coronavirusului, Juan Manuel Ballestero şi-a început călătoria spre casă în singurul mod posibil: a pornit cu ambarcaţiunea sa mică în ceea ce s-a dovedit a fi o odisee de 85 de zile pe Oceanul Atlantic.
Bărbatul de 47 de ani ar fi putut rămâne pe insula portugheză Porto Santo, în aşteptarea încheierii perioadei restricţiilor de călătorie şi distanţării sociale într-un loc frumos, ferit în mare parte de coronavirus. Dar ideea petrecerii a ceea ce a crezut că va fi „sfârşitul lumii” departe de familie, mai ales de tatăl său, care împlinea 90 de ani, a fost de nesuportat. Astfel că a încărcat în ambarcaţiunea de aproape nouă metri conserve de ton, fructe şi orez şi a început să navigheze la jumătatea lunii martie. „Nu am vrut să stau ca un laş pe o insulă pe care nu erau deloc cazuri de infectare. Am vrut să fac tot posibilul pentru a ajunge acasă. Cel mai important lucru pentru mine a fost să fiu cu familia", a declarat Ballestero.
A ajuns pe 17 iunie în oraşul său natal, Mar del Plata, fiind primit ca un erou, întrucât fratele său anunţase presa despre călătorie. "Intrarea în portul în care tatăl meu are barca, acolo unde m-a învăţat atât de multe lucruri, unde am învăţat să navighez, unde au început toate aceste lucruri, mi-a oferit un sentiment de misiune îndeplinită", a spus el. La 72 de ore după ce analizele au arătat că nu avea coronavirus, Ballestero a putut intra în Argentina, unde a putut celebra sărbătoarea publică Ziua Tatălui, dat fiind că fusese pe mare de ziua de naştere a acestuia. "Am trăit un vis. Am dorinţa de a continua să navighez", a spus el.

Citit 157 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 19:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro