Un nou val de proteste în SUA, după ce un bărbat a fost împușcat de șapte ori în spate de polițiști

Un nou val de proteste în SUA, după ce un bărbat a fost împușcat de șapte ori în spate de polițiști
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noi violențe au avut loc în orașul Kenosha, din statul american Wisconsin. Cel puțin o persoană a fost ucisă în timpul protestelor, care au erupt după episodul de brutalitate a poliției în cazul lui Jacob Blake, un bărbat care a fost împușcat de şapte ori în spate de polițiști, în timpul unei intervenții, relatează The New York Times.

Trei persoane au fost împușcate, miercuri, iar una dintre acestea a murit, conform forțelor de ordine, în urma unei nopți haotice de proteste. A fost a treia noapte de proteste în orașul din Wisconsin, iar manifestanţii au intrat în confruntări cu forțele de ordine, în apropierea clădirii tribunalului din oraș.

Seara de marți s-a terminat tot cu o confruntare care a durat ore întregi, între poliție și protestatari. Manifestanții s-au adunat în apropierea unei bariere de metal care protejează tribunalul și au aruncat spre polițiști cu sticle de apă, pietre și artificii. Forțele de ordine au răspuns, la rândul lor, cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, avertizându-i în mod repetat pe protestatari că încalcă ordinul de restricție care îi obligă să fie în case înainte de ora 20:00. Protestatarii au fost împinși, ulterior, în afara zonei, unde au continuat confruntările cu poliția. Unii dintre ei au ajuns la o benzinărie din apropiere, unde un grup de bărbați cu arme de foc îi așteptau. Cele două grupuri au intrat în altercații verbale, iar pe parcursul nopții situația a devenit din ce în ce mai tensionată. Polițiștii au rămas, de asemenea, în zonă, în mașini blindate. După miezul nopții, focuri de armă au fost trase în benzinărie. Trei oameni au fost împușcați, iar unul a murit, a declarat șeriful David Beth, într-un interviu. Starea celorlalte victime era încă necunoscută.

Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, tatăl a şase copii, a fost împuşcat în spate de ofiţeri de poliţie, care l-au urmărit după ce le-a întors spatele, a deschis portiera şi încerca să se aşeze pe locul şoferului. Trei dintre fiii săi, în vârstă de trei, cinci şi opt ani, au asistat la scenă. Tânărul, care a intervenit pentru a opri o ceartă între două femei, a fost lovit de patru dintre cele şapte gloanţe care i-au fost trase în spate de către un singur poliţist, în pofida faptului că nimic nu indica că era înarmat. Poliţia nu a prezentat motivele deschiderii focului.

Avocaţii familiei Blake au declarat că Jacob Blake are picioarele paralizate - posibil definitiv - şi că stomacul, rinichii şi ficatul i-au fost perforate.

Citit 656 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 20:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.