Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Justiţia bulgară a condamnat, luni, în absenţă, la închisoare pe viaţă doi libanezi acuzaţi de implicarea în atentatul din 2012 vizând un autobuz ce transporta turişti israelieni şi atribuit aripii armate a mişcării Hezbollah, informează France Presse şi Reuters.
În atac au fost ucişi cinci pasageri israelieni, pe aeroportul din Burgas (oraş bulgăresc de pe coasta Mării Negre), precum şi şoferul bulgar.
Presupusul deţinător al bombei, un tânăr franco-libanez de 23 de ani, a fost de asemenea ucis în explozie. Treizeci şi opt de persoane au fost rănite.
Tribunalul special din Sofia a constatat că Meliad Farah, în vârstă de 39 de ani, şi Hassan El Hajj Hassan, 32 de ani, primul cetăţean australian, iar al doilea cetăţean canadian de origine libaneză, sunt vinovaţi de implicare în calitate de complici în atacul din 18 iulie 2012.
Elementele adunate de anchetă au convins Uniunea Europeană să includă, în iulie 2013, aripa armată a Hezbollah pe lista sa neagră de organizaţii teroriste. Statele Unite consideră de ani de zile Hezbollahul un "grup terorist străin".
Cei doi bărbaţi au părăsit Bulgaria în seara atacului şi nu au fost găsiţi, în ciuda cooperării juridice internaţionale. Ei au fost incluşi pe lista neagră antiteroristă a SUA în 2015. Posibilele lor active au fost îngheţate în Statele Unite, unde orice comerţ cu aceştia este interzis persoanelor juridice şi fizice. Washingtonul a estimat atunci că Ferah şi Hassan se aflau probabil în Liban.

Citit 497 ori Ultima modificare Luni, 21 Septembrie 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.