Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Guvernul elen a publicat în Monitorul Oficial acordul său pentru construirea unui complex de lux pe insula Skorpios, situată în largul coastelor de vest ale Greciei şi care a aparţinut familiei celebrului armator Aristotel Onassis, informează AFP, preluată de Agerpres. Preţul acestui proiect ambiţios, ce include un hotel de cinci stele, un centru de tip spa, un amfiteatru, ferme şi livezi, piscine, instalaţii sportive, debarcadere pentru iahturi, a fost evaluat la 165 milioane de euro, potrivit Monitorului Oficial din Grecia.

insula Skorpios are o suprafaţă de 83 de hectare și a fost vândută în 2003 de nepoata celebrului armator grec, unica moştenitoare, miliardarului rus Dmitri Ribolovlev.

Potrivit presei elene, complexul va fi finalizat şi pregătit să primească turişti în vara anului 2024.

În perioada de glorie a armatorului Aristotel Onassis, şefi de state, actori şi artişti de seamă veneau să se relaxeze în sezoanele estivale pe insula Skorpios. În 1968, miliardarul s-a căsătorit pe această insulă cu Jacqueline Kennedy, văduva fostului preşedinte american J.F. Kennedy. Aristotel Onassis şi cei doi copii ai lui - Christina şi Alexander - au fost înmormântaţi pe insula Skorpios.

Citit 1555 ori Ultima modificare Joi, 14 Ianuarie 2021 22:37

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.