Mii de bitcoini, aruncați la groapa de gunoi
Foto: wp.technologyreview.com

Mii de bitcoini, aruncați la groapa de gunoi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Britanicul James Howells și-a aruncat unitatea pe care erau stocați 7.500 de bicoini cu mulți ani în urmă, potrivit digi24.ro. El obținuse moneda virtuală prin minare, la momentul în care valoarea sa era foarte redusă. Acum, însă, el cere consiliului local din orașul Newport, Țara Galilor, să îi permită să excaveze groapa de gunoi unde crede că ar fi ajuns obiectul care acum valorează peste 200 de milioane de dolari. Pentru a primi această permisiune, Howells s-a oferit să plătească autorităților un sfert din valoarea unității, despre care spune că ar putea fi distribuită către locuitorii orașului, o sumă de 71 de milioane de dolari.

Howells a descoperit prima oară că nu mai avea hard-disk-ul în momentul în care monedele sale virtuale ajunseseră să valoreze în jur de nouă milioane de dolari. În valoarea actuală, cei 7500 de bitcoini ar avea o valoare de aproximativ 273 de milioane de dolari. „M-am oferit să donez 25 la sută din sumă, în jur de 71 de milioane de dolari către orașul Newport pentru a îi distribui către rezidenți dacă reușesc să găsesc și să recuperez bitcoinii”, a declarat Howells.

Autoritățile locale i-au refuzat, însă, solicitarea. După ce și-a descoperit greșeala, Howells s-a dus la groapa de gunoi pentru a încerca să găsească, cumva, unitatea de stocare pierdută. Și-a pierdut speranța când a văzut cât de mare este zona.

Acum spune, însă, că a găsit o modalitate prin care poate recupera obiectul pierdut – el vrea să sape într-o zonă specifică a gropii, pe baza unui sistem de referință special care să nu încalce standardele de siguranță și de mediu. Autorităţile locale au interzis însă realizarea unei astfel de căutări care ar presupune operaţiuni de excavare a gunoiului.

„Consiliul local din Newport a fost contactat de mai multe ori din 2013 până în prezent în legătură cu posibilitatea recuperării unei componente de hardware IT care ar conţine bitcoini”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei. „Prima oară s-a întâmplat la câteva luni după ce domnul Howells a realizat, prima oară, dispariţia hardului. Consiliul i-a explicat de mai multe ori domnului Howells că o excavare a locului nu e posibilă, deoarece ar produce un impact uriaş asupra mediului înconjurător”, a adăugat reprezentantul primăriei.

În cazul teoretic în care galezul ar primi totuşi o aprobare, costurile operaţiunii s-ar putea ridica la câteva milioane de lire sterline, fără ca nimeni să aibă certitudinea descoperirii obiectului pierdut şi, în special, a comorii virtuale aflate în interiorul său.

Citit 5968 ori Ultima modificare Duminică, 17 Ianuarie 2021 22:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.