Migraţia şi drogurile, critici la adresa UE

Migraţia şi drogurile, critici la adresa UE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Migraţia ilegală şi creşterea consumului de droguri reprezintă două probleme grave de securitate la nivel mondial legate de criminalitatea organizată, iar măsurile Uniunii Europene "nu sunt destul de eficiente", a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

El a opinat că migraţia ilegală reprezintă o ameninţare pentru securitatea şi cultura Europei, iar pentru sănătate prezintă riscul transmiterii rapide a COVID-19. Migraţia ilegală este ajutată de criminalitatea organizată, deoarece migranţii ''folosesc serviciile reţelelor de contrabandă, ajutate adesea de ONG-uri", a susţinut Szijjarto.

Referitor la droguri, şeful diplomaţiei ungare a remarcat că, "din păcate, ceea ce vedem este că Bruxellesul susţine nu doar migraţia ilegală, ci şi o utilizare crescută a drogurilor". El a amintit că, recent, canabisul a fost reclasificat de ONU drept substanţă presupus nepericuloasă.

Guvernul ungar s-a opus acestui pas, iar Comisia Europeană, ca răspuns, a lansat o procedură de încălcare a dreptului comunitar împotriva ţării, mai degrabă decât să îşi intensifice eforturile de reducere a consumului de droguri.

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 16:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.