Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Serviciul secret FSB din Rusia a anunţat sâmbătă că a fost dejucat un atac asupra preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează DPA.
FSB şi serviciile de securitate belaruse au arestat doi bărbaţi la Moscova. Unul dintre ei avea de asemenea şi cetăţenie americană.
Într-o înregistrare video, şeful agenţiei secrete KGB din Belarus, Ivan Tertel, afirmă că au avut loc pregătiri pentru o revoltă armată. El a spus că scopul era răsturnarea conducerii ţării şi uciderea preşedintelui, a familiei sale şi a altor oficiali de rang înalt. Conform acestui plan, a mai precizat Tertel, mai multe clădire-cheie din Belarus urmau să fie ocupate.
Lukaşenko a alimentat în mod repetat teama în rândul populaţiei, sugerând că oponenţii săi pun la cale o lovitură de stat violentă, reaminteşte DPA. În contextul în care protestele în masă împotriva sa continuă, el a declarat de asemenea că a împiedicat declanşarea unei revoluţii ca în Ucraina vecină.
După alegerile prezidenţiale de la 9 august anul trecut, care au fost considerate de opoziţie ca fiind fraudate, sute de mii de persoane s-au adunat uneori în stradă pentru a cere demisia lui Lukaşenko.

Citit 248 ori Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 17:36

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro