Liverpool, scos de pe lista UNESCO

Liverpool, scos de pe lista UNESCO
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Oraşul englez Liverpool a fost înlăturat din lista locurilor de patrimoniu mondial, după ce agenția culturală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a găsit clădiri noi, inclusiv un stadion de fotbal, care au compromis imaginea dată de docurile victoriene. Orașul a fost înscris ca obiectiv UNESCO în 2004, alăturându-se unor locuri ca Marele Zid Chinezesc, Taj Mahal şi Turnul din Pisa. Liverpool este al treilea loc înlăturat vreodată din prestigioasa listă, după o rezervaţie naturală din Oman, în 2007, din cauza braconajului, şi Valea Elbei la Dresda, în 2009, pentru că un pod cu o autostradă cu patru benzi a fost construit peste fluviu.

Citit 95 ori Ultima modificare Joi, 22 Iulie 2021 16:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro