UPDATE | Un român, în fruntea echipei europene de salvatori din Haiti
Foto: Sursa foto: Internet

UPDATE | Un român, în fruntea echipei europene de salvatori din Haiti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Un ofiţer al IGSU va conduce echipa mandatată pentru evaluarea pagubelor, coordonarea asistenţei internaţionale şi facilitarea direcţionării ajutoarelor către zonele şi segmentele prioritare ale populaţiei afectate din Republica Haiti, în urma efectelor generate de uraganul Matthew, potrivit IGSU.

„Colonelul Marius Dogeanu a fost desemnat de Comisia Europeană ca şef al echipei de protecţie civilă (EUCPT), în urma analizării propunerilor formulate de Statele Membre UE. Colegul nostru va participa, în perioada 7-27 octombrie a.c., la acţiunile de facilitare a asigurării asistenţei internaţionale către populaţia afectată şi în sprijinul autorităţii naţionale de management al urgenţelor din Haiti", potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) remis MEDIAFAX.

Colonelul Marius Dogeanu este şeful Serviciului Afaceri Europene, Asistenţă şi Relaţii Internaţionale din IGSU şi are o experienţă în domeniul protecţiei civile de peste 15 ani, fiind selectat să participe la misiuni de asistență internațională în Iordania - 2012 (pe timpul urgenţei create de fluxul masiv refugiaţi din Siria) şi Filipine - 2013 (urmare a consecinţelor catastrofale ale taifunului Hayian). CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII


UPDATE: Potrivit unui nou bilanț, aproape 900 de persoane au murit în Haiti, la trecerea uraganul Matthew. În Florida, cel puțin patru persoane și-au pierdut viața.


UPDATE: Uraganul Matthew a fost declasat la categoria de furtună tropicală de gradul 3, potrivit nbcnews.com. Uraganul a declanşat evacuări în masă din statele Florida, Georgia, Carolina de Sud, precum şi din Carolina de Nord, state în care preşedintele SUA, Barack Obama, a decretat stare de urgenţă.


Imagini în direct și cu drona | ALERTĂ în SUA: Barack Obama a decretat STARE DE URGENȚĂ, din cauza URAGANULUI Matthew. Cel puțin 340 de MORȚI

Președintele american, Barack Obama, a decretat stare de urgență în Florida și Carolina de Sud, state care se pregătesc să înfrunte cel mai puternic uragan din ultimii 118 ani, potrivit unor estimari. Este vorba despre uraganului Matthew, a cărei putere s-a intensificat în ultimul timp, arată Reuters. Uraganul, care a atins coastele Floridei, a făcut deja prăpad în Haiti, unde au murit aproximativ 340 de oameni (în imaginea de mai jos, o mică parte a dezastrului - sursa foto: abc.net.au).

Livestream:

Imagini din Hiti, realizate cu drona, după trecerea uraganului Matthew:

Citit 4457 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.