UPDATE - VIZELE de Canada | Belgia a reusit sa ajunga la un consens. CETA se semneaza

UPDATE - VIZELE de Canada | Belgia a reusit sa ajunga la un consens. CETA se semneaza
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE, 27 octombrie: Autoritatile belgiene au ajuns joi, 27 octombrie, la un compromis pe tema acordului de liber-schimb dintre Uniunea Europeana si Canada, acord cunoscut sub numele de CETA, a informat postul public belgian RTBF, citat de EFE. Acordul "intrabelgian" va fi trimis ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a fi validat, scrie agentia de presa spaniola. O singura regiune din Belgia a facut probleme tratatului vital pentru ridicarea vizei de calatorie pentru romani. In cele din urma, Valonia a reusit sa ajunga la un consens si sa fie de acord cu semnarea CETA, insa asta dupa mai multe tergiversari. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

 


Emoții pentru VIZELE de Canada | (24 octombrie) Suspans legat de ridicarea vizelor de Canada. Semnarea acordului care ar duce la liberalizarea călătoriilor depinde de un răspuns pe care trebuie să îl dea Belgia până luni seara, 24 octombrie, a relatat digi24.ro.

Negocierile dintre Uniunea Europeană şi Canada au intrat în impas vineri, 21 octombrie, după ce regiunea belgiană Valonia a anunţat că are nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie în privinţa semnării tratatului.

Valonii sunt nemulţumiţi de prevederi legate de protecţia datelor personale, de drepturile de pe piaţa muncii şi de domeniul asigurărilor sociale.

Semnarea acestui acord este aşteptată cu mare interes de România, care a primit garanţia scrisă că, după ce se parafează documentul, Ottawa va liberaliza treptat regimul de vize.

Citit 1463 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2016 12:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.