Iohannis, conferinţă comună cu Angela Merkel

Iohannis, conferinţă comună cu Angela Merkel
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După vizita de stat în Statele Unite ale Americii, preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit şi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, alături de care a susţinut o conferinţă de presă comună. Printre subiectele abordate s-a numărat şi situaţia tensionată din interiorul coaliţiei de guvernare din România. "I-am explicat doamnei cancelar că tensiunile sunt între membrii coaliţiei de guvernare, nu se extind momentan la nivelul întregii ţări. România este o ţară stabilă, cu o economie solidă, o ţară care se află pe drumul cel bun", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, şi ideea Europei cu două viteze a fost dezbătută de şeful statului. "Cred că această discuţie nu mai este de actualitate. Cred că a fost parţial o chestiune doar de definiţie şi comunicare. Pentru ţările din Vest, a fost important să nu existe proiecte blocate, pentru cele din Est a fost important să nu existe proiecte la care să nu aibă acces", a mai declarat acesta.

De altfel, şi Angela Merkel a susţinut acest punct de vedere. "Principiul Europei cu două viteze este înţeles greşit, nu excludem pe nimeni. Toate ţările sunt invitate la toate activităţile", a conchis cancelarul Germaniei.

Citit 2081 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2017 18:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.