Salină artificială amenajată de Damen Galați la Spitalul de Pneumoftiziologie

Salină artificială amenajată de Damen Galați la Spitalul de Pneumoftiziologie
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Grație unei sponsorizări de 100.000 de lei făcută de Şantierul Naval Damen Galați pacienții internați în Spitalul de Pneumoftiziologie pot beneficia de acum, în premieră pentru Galați, de o salină artificială modernă. Acest tip de terapie alternativă vine în sprijinul și în completarea tratamentelor alopate prescrise de medic, ajutând la vindecarea mai rapidă a bolilor pulmonare acute și la ușurarea suferințelor bolnavilor cronic.

O ședință în salina artificială poate dura între 30 de minute și câteva ore, în funcție de tipul de afecțiune tratat. Tehnologia de ultimă generație care stă la baza saunei artificiale amenajate de Damen Galați asigură un microclimat ce dispune de o cantitate mai mare de aerosoli decât cele din salinele naturale.

Un halogenerator permite mărunțirea și transformarea cristalelor de sare de Himalaya în particule foarte fine care ulterior sunt introduse în salină. Aerul astfel îmbogățit este inhalat de pacienți, fapt ce asigură un efect terapeutic major. Este dovedit clinic faptul că tratamentul cu aerosoli salini ajută la curățarea tractului respirator, la reducerea acceselor de tuse, la scăderea vâscozității sputei și la uciderea microbilor din sistemul respirator. De asemenea, salina artificială este recomandată și pacienților cu astm.

Prin această sponsorizare Damen Galați continuă campania de implicare în susținerea comunității locale din punct de vedere medical și educațional și al serviciilor sociale.  

(P)

Citit 6686 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 10:48