Programul complet al Festivalului Scrumbiei Dunărene 2019. Trei zile de ospăţ pescăresc şi distracţie pe cinste

Programul complet al Festivalului Scrumbiei Dunărene 2019. Trei zile de ospăţ pescăresc şi distracţie pe cinste
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Astăzi, de la ora 13,00, pe Faleza Inferioară a Dunării, zona foişorului, începe marea petrecere de Florii: Festivalul Scrumbiei Dunărene 2019. Vor fi trei zile de ospăţ pescăresc, cu saramură de crap, scrumbie la grătar, păstrăv la proţap, dar şi storceag - regina ciorbelor pescăreşti, precum şi concerte cu vedete renumite: Sofia Vicoveanca, Daniela Condurache şi Mandinga.

Cantităţi impresionante de peşte gătite la ceaun, plită, grătar şi proţap îi aşteaptă pe cei mai pofticioşi gălăţeni pe Faleza Inferioară, în zona Foişor, începând de astăzi, 19 aprilie.

Sâmbătă, 20 aprilie, între orele 10,00 şi 22,00, micii comercianţi vă îmbie cu mâncăruri tradiţionale din diferite specii de peşte, gătite în moduri variate, cu produse specific pescăreşti, dar şi cu alte delicatese. Festinul se va transforma în petrecere în toată regula, pentru că, de la ora 17,00, vă vor cânta şi încânta artiştii locali Manuela Bordea şi Miki Bălan şi prezentatoarea Ionela Bănică. Iar de la 18,30 şi până la 21,00, Orchestra Populara „Rapsozii Botoșanilor” va fi în recital împreună cu îndrăgitele artiste de muzică populară Sofia Vicoveanca şi Daniela Condurache.

Duminică, 21 aprilie, sunteţi aşteptaţi la un concurs de îndemânare pescărească, programat la ora 7,30. De la ora 10,00 şi până seara târziu, la 22,00, ospăţul pescăresc va fi la el acasă: saramură de crap cu mămăliguţă, plachie de crap cu legume proaspete şi usturoi verde, păstrăv la proţap servit cu lămâie sau sos de usturoi, somon, doradă, şalău, mititei, chifteluţe şi crochete de peşte! Şi, desigur, vedeta festivalului: scrumbie la grătar, servită cu mujdei, lămâie şi mămăliguţă! Dar asta nu e tot! Gurmanzii trebuie să ştie că va fi prezent maestrul bucătar Valentin, care va prepara cel mai mare storceag, de o jumătate de tonă.

Masa bună merită o distracţie pe măsură. Aşa că de la ora 11,00 copiii sunt invitaţi la un spectacol care le e dedicat. Între orele 17,00 - 18,40, artiştii locali vor întreţine atmosfera! Vor susţine recitaluri pentru gălăţeni Valentin Ghencea şi Ionela Bănică. Iar de la 18,40 şi până la 19,30 va încinge petrecerea trupa Mandinga!

Citit 29919 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2019 18:37