Damen în România – investim în sănătate

Damen în România – investim în sănătate
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
2018, anul demarării investițiilor în sănătate pentru Șantierul Naval Damen Galați

În luna noiembrie a anului trecut a fost inaugurată salina artificială din cadrul Spitalului TBC, eveniment important atât pentru comunitatea gălățeană cât și pentru angajații șantierului naval. Salina artificială cu roci de sare din Himalaya a fost realizată cu fonduri donate de Șantierul Naval Damen. Adiacent salinei se află un halogenerator, care permite mărunţirea şi transformarea cristalelor de sare  în particule foarte fine, ulterior introduse în salină şi care asigură un efect terapeutic major. Astfel, persoanele care acuză probleme ale aparatului respirator, precum și navaliștii care muncesc în mediu toxic, beneficiază de tratament în interiorul acestei saline.

Din acest an, conducerea SNDGa a hotărât să facă o prioritate din investiţia în sănătate şi să continue cu dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați, prin achiziționarea aparaturii necesare în valoare de 241.316 lei: ecograf doppler însoțit de accesorii; aparat pentru vizualizare vene; spirometru; EKG cu 12 canale; monitoare pacient; set bronho-fibroscop cu accesorii; masa de spălat, endoscop, centrala telefonică, 70 buc telefoane, inclusiv cablurile și conectorii.

"Dorim să precizăm faptul că, prin dotarea spitalului nostru cu echipamente medicale noi de către Şantierul Naval Damen Galaţi, au fost înlocuite sau completate mijloacele de investigare aflate în dotarea instituţiei noastre, ceea ce a condus la creşterea calităţii actului medical, având în vedere faptul că toate aceste echipamente fac parte din ultima generaţie de aparatură medicală.

Pe lângă beneficiarii direcţi, pacienţii acestui spital, beneficiază de această dotare şi echipa medicală a instituţiei, întrucât profesionalismul actului medical a fost ridicat la standarde europene.  Vă putem informăm că, începând cu data de la care a început să se livreze aparatura, 11 martie 2019 şi până în prezent, numărul total al  pacienţilor care s-au bucurat de beneficiile oferite de aceste echipamente medicale a fost de 2.244 bolnavi", precizează Dr. Monica Necula, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi.

„Conducerea Şantierul Naval Damen Galaţi doreşte să investească în sănătatea cetăţenilor, implicit în dotarea instituţiilor medicale. Am început cu paşi timizi să sprijinim financiar şi Centrul de Reabilitare şi Recuperare al Fundaţiei „Inimă de Copil”. Însă sănătatea reprezintă cea mai mare dificultate cu care se confruntă întreaga omenire în acest moment. Motiv pentru care ne-am dorit mai mult. Parteneriatul cu Spitalul TBC reprezintă pentru şantierul nostru un început în demersul modernizării şi utilării spitalelor din Galaţi. Cu siguranţă, ne dorim ca pe viitor, în funcţie de disponibilitatea financiară de care vom dispune, să asigurăm necesităţile fiecărui spital în parte”, afirmă Alina Maria Ghica – coordonator proiecte sociale şi consilier juridic al Şantierului Naval Damen Galaţi.

Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group operează 35 de şantiere de construcţii şi reparaţii nave, şi are în jur de 12,000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat mai mult de 6,000 de nave în peste 100 de ţări şi livrează anual aproximativ 160 de nave către clienţi de pe întreg mapamondul. Conceptul Damen unic de proiectare standardizată a navelor garantează un nivel ridicat de calitate.

Accentul pe care Damen îl pune pe standardizare, construcţie modulară şi disponibilitate a navelor în stoc asigură termene scurte de livrare, “costuri totale de proprietate” scăzute, valori de revȃnzare ridicate şi performanţe solide. Mai mult, navele Damen se bazează pe tehnologii dovedite şi cercetare şi dezvoltare aprofundată.

Damen oferă o gamă largă de produse, incluzȃnd remorchere, ambarcaţiuni, nave militare şi de patrulare, ambarcaţiuni de viteză, nave de mărfuri, drage, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane şi superiahturi.

Pentru aproape toate tipurile de nave, Damen oferă o gamă largă de servicii, inclusiv întreţinere, piese de rezervă, instruire şi transfer de know-how (construcţii navale). Damen mai asigură o mare varietate de componente marine precum duze, cȃrme, vinciuri, ancore, lanţuri de ancoră şi construcţii metalice.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) cuprinde o reţea globală de 18 şantiere de reparaţie şi conversie din care 12 se afla in nord vestul Europei. Facilitatile acestor santiere includ peste 50 de docuri (acoperite) si plutitoare, cel mai mare dintre acestea avand 420 x 80 metri, precum si cale de lansare, sincrolifturi si hale. Proiectele variază de la reparatii simple de mica anvergura pana la modernizari complexe si conversii complete de structuri offshore de mari dimensiuni. DSC realizează în jur de 1,300 lucrări de reparaţii şi întreţinere anual, atat in cadrul santierelor cat si in porturi si in timpul voiajelor..

Şantierul Naval Damen Galaţi

Şantierul Naval Damen Galaţi (SNDG) se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 55 de hectare și aniversează anul acesta 125 de ani de la înfiinţare. De la preluarea de către Grupul de Şantiere Damen, șantierul a livrat 29 de nave militare către treisprezece ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE. La Galaţi s-au construit nave de manevră ancoră, nave pentru paza de coastă, nave de patrulare/militare, nave tip portcontainer, tip RoRo, feriboturi, drage și barje. Remorcherele tip ASD 3212 purtând semnătura Damen sunt o prezenţă obișnuită pe calele de lansare ale șantierului din Galaţi, în scurtul lor drum către Dunăre.

Pe lângă ambarcaţiuni, nave de deservire a echipajelor și nave de mărfuri, Damen Galaţi și-a clădit rapid o bogată listă de referinţă a navelor construite în care se regăsesc produse de top din portofoliul Damen. Printre proiectele cele mai notabile menţionăm Nava de Suport Logistic de 205 m ‘Karel Doorman’ construită pentru Marina Militara olandeză, primul Remorcher complet Hibrid de 28 m construit pentru compania olandeză de remorcaj Iskes, Nava de Cercetare ‘Simon Stevin’ construită pentru guvernul flamand dar și Nava tip Heavy Lift pentru compania Jumbo, ‘Fairplayer’. Dintre proiectele recente demne de adăugat amintim: Damen Offshore Carrier 8500 Maersk Connector, o nouă generație de nave pentru instalarea cablurilor submarine, Nava de Suport Logistic Bibby WaveMaster 1, cu funcționalitate ‘walk-to-work’ și design nou personalizat pentru operațiuni în zonele cu platforme eoliene, Nava de Aprovizionare și Cercetare a Antarcticii pentru Divizia Australiei pentru Antarctica, navă care va facilita Australiei explorarea mai largă a Oceanului de Sud și a Continentului Antarctica.

Pe lângă standardele de calitate Damen, Șantierul Naval Damen Galați integrează un Sistem de Politică a Calității în procesul său de management. Sistemul îndeplinește următoarele standarde: ISO 9001:2008 pentru Sistemul de Management a Calității, OHSAS 18001:2008 pentru Sistemul de Management Ocupațional de Sănătate & Securitate, ISO 14001:2005 pentru Sistemul de Managementul Mediului, Lloyd’s Register JH 143 privind Evaluarea de Risc și Certificatul AQAP 2120 (Publicații Allied Quality Assurance / Standardizare NATO).

(P)

Citit 4474 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2019 19:54