Dima (ALDE) despre modificarea votului în diaspora: Reuşim să intrăm în normalitate

Dima (ALDE) despre modificarea votului în diaspora: Reuşim să intrăm în normalitate
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Președintele ALDE, Cristian Dima, a declarat în cadrul conferinței de presă susținută la sediul partidului că, prin modificările făcute de Comisia specială a Parlamentului: votul pe parcursul a trei zile, simplificarea votului prin corespondență, toţi românii vor avea posibilitatea să își exercite dreptul de vot. „Oriunde s-ar afla, românii își vor putea exercita dreptul de vot. Pentru mine și colegii din ALDE este un motiv de bucurie faptul că reușim să intrăm în normalitate în această privință. Sper ca votul să fie dat cât mai repede”, a spus Dima.  

De asemenea, un alt subiect la care a făcut referire președintele ALDE este cel privind noua lege a pensiilor, prin care coaliţia de la guvernare face dreptate pensionarilor. Potrivit lui Cristian Dima, prin adoptarea legii se rezolvă multe dintre inechităţile existente în sistemul de pensii.

„Mă bucur că după mai bine de 10 ani de la guvernarea Tăriceanu, de când pensiile au fost dublate, am reușit să facem dreptate pensionarilor. Ne-am angajat să majorăm pensiile şi vom duce acest angajament la îndeplinire. Vrem să facem acest lucru într-o măsură cât mai consistentă, pentru ca aşteptările celor care sunt astăzi la pensie să fie împlinite. Trebuie să corectăm inechitățile apărute în sistemul de pensii în ultimii ani, în aşa fel încât oameni care au aceeaşi vechime în câmpul muncii, aceeaşi pregătire, au ocupat aceleaşi funcţii, să aibă pensii egale. Nu putem să acceptăm aceste dezechilibre care s-au accentuat teribil în ultima perioadă”, a spus Cristian Dima.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă au fost prezentaţi cei doi noi membri ai ALDE Galaţi: Silviu Măcuţă, numit recent secretar de stat în Ministerul Cercetării din partea ALDE şi Eugen Stamate.

(P)

Citit 2608 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2019 16:41