INVITAȚIE pentru gălăţeni şi tecuceni: Theodor Paleologu vine, pe 15 septembrie, la noi în judeţ

INVITAȚIE pentru gălăţeni şi tecuceni: Theodor Paleologu vine, pe 15 septembrie, la noi în judeţ
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Candidatul PMP la Preşedinţie, profesorul, diplomatul, filosoful şi scriitorul Theodor Paleologu, va veni duminică, 15 septembrie 2019, la Galaţi pentru a-şi prezenta viziunea privind drumul înainte pe care trebuie să-l urmeze România. Gălăţenii care doresc să-l cunoască pe Theodor sunt invitaţi începând cu ora 11.00 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Tecucenii care vor să cunoască proiectul prezidenţial al candidatului PMP sunt aşteptaţi la ora 17.00 la Casa de Cultură.

Din multe puncte de vedere, Theodor Paleologu nu face altceva decât să se întoarcă acasă. Am mai spus-o: are suflet de gălăţean. Pe de o parte, tatăl său, regretatul diplomat şi om politic Alexandru Paleologu, a avut un conac la Blânzi (jud. Galaţi) pe care i l-au confiscat şi ars comuniştii. El a şi locuit o perioadă în judeţ la noi. Pe de altă parte, dintre toate locurile din lume, Theodor Paleologu a primit moştenire două terenuri pe care încă le are în Matca şi Corod. Mai mult decât atât, am rămas absolut surprins ca, discutând cu el, să aflu că ştie realităţile politico – administrative de la noi din judeţ.

Din perspectiva mea, Paleologu Preşedinte ar însemna o garanţie suplimentară că judeţul nostru şi Moldova întreagă nu ar mai fi lăsate de izbelişte şi ocolite în momentul în care se pune problema unor investiţii importante de infrastructură. Am discutat cu Theodor inclusiv despre proiectul autostrăzii Estului (Galaţi – Brăila – Buzău – Ploieşti – Bucureşti), iniţiat de mine în Parlament, şi mi-a spus că, dacă ajunge Preşedinte, îl va sprijini exact pe modelul Autostrăzii Unirii, despre care am văzut că a rămas suspendată până nu i-a adunat Iohannis pe toţi la Cotroceni.

Paleologu Preşedinte ar fi garanţia României civilizate şi europene. După 30 de ani de tranziţie grea după ieşirea din comunism, ar fi un semnal decisiv că meritocraţia poate să salveze naţia. A venit momentul să punem în fruntea statului român, să ne reprezinte cu cinste şi onoare, un om care a citit mai multe cărţi decât toţi ceilalţi candidaţi la un loc. Că este absolvent de Sorbona e încă şi mai puţin important decât faptul că a reuşit ca profesor în SUA, în Germania sau Franţa. Ne plângem mereu că politicienii noştri nu ştiu să vorbească bine româneşte – ei bine, Theodor Paleologu vorbeşte fluent 6 limbi, fiind un tânăr diplomat cu o imagine extraordinară în afara ţării. Dacă românii vor un om care să înţeleagă politică externă, să dezvolte parteneriatele strategice şi să scurteze procesul de integrare deplină în UE, după cinci ani de bâjbâieli, atunci candidatul PMP este soluţia.

Paleologu e un om care, deşi a fost ministru şi provine dintr-o familie boierească liberală veche, nu s-a îmbogăţit din politică, rămânând bine ancorat în realităţile vieţii de zi cu zi a românilor. E mai liberal şi mai activ decât Iohannis, mai înţelept şi mai diplomat decât Barna, nu are deloc cinismul şi tupeul lui Mircea Diaconu, fiind la ani lumină deasupra Vioricăi.

Îi invit încă o dată pe toţi gălăţenii să cunoască şi să-l asculte pe Theodor Paleologu. România va avea foarte mult de câştigat.

(P)

Citit 4031 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2019 11:45