Între 20 şi 22 septembrie, în Piaţa Centrală din Galaţi. Festival culinar şi numeroase surprize, la Târgul de Toamnă

Între 20 şi 22 septembrie, în Piaţa Centrală din Galaţi. Festival culinar şi numeroase surprize, la Târgul de Toamnă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La sfârşitul săptămânii viitoare, Piaţa Centrală din Galaţi va găzdui o nouă ediţie, a 18-a, a Târgului de Toamnă. Un eveniment devenit tradiţional pentru oraşul nostru, binecunoscut de gălăţeni şi aşteptat în egală măsură, în care, timp de trei zile, marfa proaspătă şi de calitate va sta „la aceeaşi masă” cu spectacolele de muzică şi dans şi cu buna dispoziţie. Iar pe gălăţenii care vor participa la ediţia din acest an îi aşteaptă un adevărat festin culinar, dar şi numeroase surprize, ne anunţă organizatorii.

Târgul de Toamnă din acest an se deschide vineri, 20 septembrie, la ora 9,30, în locaţia sa tradiţională – Piaţa Centrală, prezentatorul evenimentului fiind artistul popular Paul Buţa. După discursurile oficialităţilor, vor urma momente de muzică şi dans oferite de soliştii Mioara Velicu şi Gelu Voicu, dansatorii şi taraful centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Şcoala de arte – muzică populară, un flashmob cu dansatorii pregătiţi de Virgil Tăbuş şi un scurt moment de muzică oferit de copii. În celelalte două zile ale târgului, pe 21 şi 22 septembrie, evenimentele vor fi prezentate de Iulia Costescu. Vor evolua ansamblul, dansatorii şi taraful Centrului Cultural, artiştii Teatrului „Nae Leonard” şi cei ai Şcolii de Arte, precum şi soliştii Constantin Bahrin, Lucian Vintilescu, Aurică Totolici, Mandola Munteanu şi Marieta Ion.

Târgul de Toamnă va dura trei zile, între 20 şi 22 septembrie, şi nu este dedicat numai producătorilor de legume-fructe. Vor mai participa firme care comercializează produse tradiţionale, peşte şi subproduse din peşte, carne şi subproduse din carne, produse lactate şi brânzeturi, vin, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, conserve de iarnă, produse apicole, flori, standuri cu alimentaţie publică, crescători de porumbei şi animale de companie, meşteri populari. Vor mai fi ateliere de creaţie pentru copii şi pictură pe faţă pentru cei mici, ateliere de nutriţie, alimentaţie şi sănătate. La eveniment va participa şi caricaturistul Viorel Baciu, ale cărui „şarje” le puteţi vedea zilnic şi în paginile „Vieţii libere”. 

Ca şi la ediţia precedentă, gălăţenii care vor participa anul acesta la Târgul de Toamnă vor avea parte de surprize. Vor fi întâmpinaţi cu plăcinte calde, vor primi câte o cărticică cu reţete tradiţionale şi câte o sacoşă inscripţionată, numai bună să o umple cu marfa pe care o vor avea la dispoziţie, pe alese, pe tarabele pieţei. Va fi un adevărat festin culinar pe tot parcursul derulării evenimentului. Nu vor lipsi preparatele la grătar, celebra pastramă de berbecuţ, mâncărurile la ceaun, toate stropite cu must, vin, bere şi alte licori din prune, caise, piersici şi pere.

Invitaţi la Târgul de Toamnă 2019 vor fi oficialităţi locale, administratori ai pieţelor din ţară şi reprezentanţi oficiali ai Ministerului Agriculturii. Târgul de Toamnă din Galaţi este organizat de Consiliul Judeţean, Consiliul Local, Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană, ANSVSA Galaţi şi Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România.

(P)

Foto 2, galerie: Iulia Kelt

Citit 6278 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2019 11:43