Anvelopare unități de învățământ - Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu” din municipiul Galați

Anvelopare unități de învățământ - Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu” din municipiul Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Unitatea Administrativ - Teritorială Municipiul Galați, în calitate de Beneficiar, anunţă încheierea oficială a proiectului Anvelopare unități de învățământ - Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu” din municipiul Galați, Cod SMIS 111717, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Obiectivul general al proiectului Anvelopare unități de învățământ - Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu” din municipiul Galați constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice și scăderea producerii de gaze cu efect de seră. Urmare a implementării proiectului au fost realizate următoarele intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, montarea unei centrale termice în condensare într-un spațiu special amenajat, înlocuirea ușilor existente și a 30% din ferestre cu tâmplărie performantă energetic, lucrări de sistematizare verticală prin lucrări de reabilitare a trotuarului din jurul construcției, lucrări de reparații hidroizolații la copertine, instalarea a 72 de panouri fotovoltaice.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt: elevii înscriși în învățământul primar si gimnazial, cadrele didactice ale scolii, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Beneficiarii indirecți reprezintă întreaga comunitate locală, indirect influențată de condițiile de învățare oferite elevilor din aceasta școală. De asemenea, beneficiarii indirecți sunt si copiii de vârsta preșcolară care în următorii ani vor frecventa ciclurile primar, gimnazial în cadrul Școlii gimnaziale „Iulia Hasdeu”.

Rezultatul obținut în urma lucrărilor de reabilitare constă în reducerea consumului anual total de energie cu 52,27%, iar emisiile specifice de CO2 se vor reduce cu 52,27%.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.910.142,72 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională reprezintă 2.473.621,31 lei cu TVA. Durata de implementare a proiectului este între 28.09.2018 – 31.10.2019.

Conferința de încheiere a proiectului va avea loc în data de 30 octombrie 2019, ora 11.00, la sediul Şcolii Gimnaziale „Iulia Hasdeu”, din Galați, strada Oltului, nr. 8.

Date de contact: Manager proiect - doamna Daniela Buruiană, Șef Birou de Reparații și Întreținere Imobile, tel.: 0236.307.731, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro l facebook.com/inforegio.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

Citit 1708 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2019 12:27