CONCURS de idei de afaceri - BluAct

CONCURS de idei de afaceri - BluAct
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

BluAct este o rețea de șapte orașe portuare europene, printre care se numără Piraeus (Grecia), Matosinhos (Portugalia), Burgas (Bulgaria), Mataro (Spania), Ostend (Belgia), Galati și Salerno cu scopul de a împărtăși bunele practici privind antreprenoriatul din economia albastră.

Proiectul este finanțat prin programul UE URBACT III, care ajută orașele să dezvolte soluții durabile, pragmatice, care să integreze subiecte urbane economice, sociale și de mediu. Proiectul BluAct urmărește succesul inițiativei BlueGrowth din Piraeus - Grecia, o competiție dedicată antreprenoriatului, care oferă servicii de incubare întreprinderilor locale, stimulând inovarea și crearea de locuri de muncă.

BluAct își propune să inspire orașele partenere pentru a împărtăși experiența BlueGrowth și pentru a pune în practică concursurile antreprenoriale privind economia albastră. În cadrul acestui proiect, Municipiul Galați a lansat în data de 14 octombrie 2019 o competiție de idei de afaceri, intitulată Danube Growth Initiative, în domenii specifice economiei albastre, astfel: - Dezvoltarea avansată a infrastructurii; - Dezvoltarea de software; - Tehnologii privind reducerea emisiilor; - Sisteme de eficiență energetică, - Tehnologii avansate de fabricație. Detalii despre competiţie şi regulamentul acesteia sunt disponibile pe website-ul dedicat dgi-bluact.ro şi pe pagina de Facebook Danube Growth Initiative.

Concursul se adresează tuturor acelora care doresc să înființeze un start-up în Galați, mediului academic, agenților economici care doresc să lanseze/dezvolte/reorienteze domeniul de activitate, ingineri, economiști, IT-iști, a căror idei pot fi transpuse în societăți comerciale care să creeze noi locuri de muncă și să asigure o dezvoltare sustenabilă a economiei albastre la mila 80 a Dunării.

Detalii pe site dgi-bluact.ro sau pe Facebook @Danube-Growth-Initiative

(P)

Citit 3049 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.