Modernizare linii tramvai și carosabil Străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (Tronson Henri Coandă – Str. Al. Măcelaru)

Modernizare linii tramvai și carosabil Străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (Tronson Henri Coandă – Str. Al. Măcelaru)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UAT Municipiul Galați a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar, contractul de finanțare nr. 4746/10.09.2019 pentru proiectul Modernizare linii tramvai și carosabil Străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (Tronson Henri Coandă – Str. Al. Măcelaru), Cod MySMIS 124971. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile,  Prioritatea de investiții 4.e - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, Apel de proiecte cod POR/182/4/1.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltării urbane prin îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază aparținând UAT Municipiul Galați.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Galați prin investiții bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului pe străzile Milcov, Traian Vuia, Henri Coandă și bulevardul George Coșbuc (tronson Henri Coandă - Alexandru Măcelaru) astfel:

- reabilitarea căii de rulare a tramvaiului;

- reabilitarea și modernizarea stațiilor de transport public de călători;

- construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete și a trotuarelor precum și reabilitarea părții carosabile a infrastructurii rutiere;

- plantarea de arbori și arbuști, realizarea de înierbări.

Implementarea proiectului va contribui la scăderea anuală a gazelor cu efect de seră, creșterea numărului de pasageri transportați în cadrul sistemului de transport public de călători și la creșterea numărului de persoane care utilizează traseele pentru biciclete și traseele pietonale.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 104.746.875,96 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 86.546.585,19 lei.

Durata de implementare a proiectului este cuprinsă între 10.09.2019 și 31.07.2021.          

Date de contact: Manager proiect – Zahei Marius Emil, Direcția Dezvoltare Infrastructură și Lucrări Publice, Serviciul Reparații Străzi și Imobile, tel.: 0336102120, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

(P)

Citit 5007 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 17:53