Parlamentarii solicită explicații de la SRI în privința răspândirii coronavirusului

Parlamentarii solicită explicații de la SRI în privința răspândirii coronavirusului
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Membrii Comisiei comune permanente a Senatului și Camerei Deputaților pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI au fost de acord cu propunerea senatorului gălățean Nicolae Marin de a transmite o solicitare conducerii Serviciului Român de Informații pentru ca o persoană din cadrul instituției să prezinte săptămâna viitoare o informare completă asupra măsurilor care s-au luat la nivel național pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Eu cred că este normal ca subiectul acesta să fie dezbătut în Comisia de control a activității SRI. Este o chestiune ce afectează securitatea națională.  Așteptăm ca SRI să prezinte cât mai repede o informare cu privire măsurile care s-au luat la nivel terestru, naval și aerian. Pentru că Executivul n-a fost în stare nici măcar să monteze niște termoscanere în Aeroportul Otopeni. Ce garanție avem că ar putea să gestioneze serios și la timp o eventuală epidemie pe teritoriul României? Când nici măcar panica cetățenilor nu sunt în stare să o domolească.”, a precizat senatorul Pro România Galați, Nicolae Marin, membru al Comisiei de control a activității SRI.

Senatorul gălățean a solicitat în ședința comisiei ca săptămâna viitoare o persoană din cadrul SRI să se prezinte în fața parlamentarilor cu o informare completă despre problema răspândirii coronavirusului.

Solicitarea transmisă SRI este pentru a pune la dispoziția parlamentarilor toate datele pe care le au despre ce înseamnă coronavirus și dacă sunt riscuri, care sunt ca aceste riscuri ca virusul să pătrundă pe teritoriul României, ce masuri s-au luat, dacă SRI deține date relevante și dacă au informat beneficiarii legali despre posibilitatea pătrunderii virusului pe teritoriul României.

(P)

Citit 6467 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2020 11:22