CN APDM S.A., unul dintre organizatorii Colocviului național ACVADEPOL

CN APDM S.A., unul dintre organizatorii Colocviului național ACVADEPOL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Localitatea Mamaia a găzduit, în perioada 20-22 august, cea de-a XXVII-a ediție a Colocviului național ACVADEPOL. Unul dintre organizatorii evenimentului a fost Administrația Porturilor Dunării Maritime ( CN APDM S.A.) Galați, alături de Asociația ACVADEPOL, Administrația Canalelor Navigabile Agigea – Constanța, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marină “Grigore ANTIPA“ Constanța, Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu și Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) Constanța.

Tematica lucrărilor prezentate s-a axat pe identificarea surselor şi modalităţilor de finanţare pentru procurarea de echipamente specifice activităţilor în domeniul protecţiei mediului și al dezvoltării porturilor și activităților portuare, armonizarea legislaţiei româneşti cu Directivele Uniunii Europene, precum și metodele de combatere a efectelor negative generate de criza financiară asupra agenţilor economici.

Un obiectiv principal al ediției din acest an a ACVADEPOL l-a constituit definirea problemelor de importanță majoră și a soluțiilor concrete în activitatea de prevenire a poluării cu hidrocarburi a apelor maritime și fluviale, împreună cu implementarea unor tehnologii ecologice în depoluarea apelor maritime și fluviale. ACVADEPOL a fost, de asemenea, un prilej pentru contacte nemijlocite între specialiștii din toate domeniile implicate, în vederea unor posibile colaborări, dar și pentru sensibilizarea opiniei publice privind problemele generate de creșterea poluării și degradării ecosistemelor acvatice

In deschiderea colocviului domnii Alexandru Octavian Hagiiani-secretar de stat in Ministrul Transporturilor Infrastructurii si Comunicatiilor si Alexandru-Gabriel Serban- director general CN APDM SA Galati au evidentiat importanta deosebita pentru care societatea trebuie sa-si aloce o energie in vederea protejarii mediului, in special cel acvatic si rolul deosebit al institutiilor si companiilor in a-si dezvolta politici si strategii cu directii si tinte de protejare a mediului inconjurator.

Reprezentanti ai Ministrului Transporturilor Infrastructurii si Comunicatiilor au prezentat in cadrul intalnirilor lucrari ce au avut ca obiectiv identificarea de surse de finantare actuale si viitoare in domeniul dezvoltarii transporturilor cu accent pe protejarea mediului inconjurator.

La cea de-a XXVII-a ediție a colocviului au participat și reprezentanți ai mediului academic din România, de la universitățile ”Dunărea de Jos” Galați și “Ovidius” Constanța. ACVADEPOL a mai cuprins și o simulare de intervenție în caz de poluare accidentală cu produse de hidrocarburi a apelor Mării Negre în Portul Constanța, organizată de ARSVOM Constanța.

(P)

Citit 1782 ori Ultima modificare Marți, 25 August 2020 14:35