Cu foarte puține excepții, încă o lună de cursuri on-line la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Cu foarte puține excepții, încă o lună de cursuri on-line la Universitatea ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați a decis ca, cel puțin până la sfârșitul lunii noiembrie, activitatea cu studenții să se desfășoare în continuare online. Urmează ca, la începutul lui decembrie, Senatul universitar să decidă cum se va învăța și în ultima lună a anului, dacă se continuă online sau dacă vor exista condiții să fie refăcute, cel puțin parțial, activitățile cu prezența studenților și cadrelor didactice.

Conform rectorului universității de stat gălățene, Puiu-Lucian Georgescu, „excepțiile rămân în continuare excepții”. Adică tot ce înseamnă clinic pe Facultatea de Medicină și Farmacie va continua cu prezență, în condiții speciale, cu acordul Direcției de Sănătate Publică și al spitalului în care se desfășoară aceste activități. La fel, pe grupurile mici care necesită prezența studenților la Facultatea de Educație Fizică și Sport, activitățile vor fi cu prezență fizică.

Rectorul a dat asigurări că orele de laborator, care necesită prezența fizică a studenților, vor fi făcute cu siguranță până la sfârșitul acestui an universitar. „Ideea este că vom aștepta momentul în care se vor putea face ore de laborator. Până pe 2-3 decembrie, lucrurile se desfășoară online în totalitate. Dacă va fi posibil, laboratoarele vor fi programate în decembrie, dacă nu, le mutăm în ianuarie sau în februarie. Practic, tot anul universitar va fi adaptat în așa fel încât să mutăm laboratoarele și toate tipurile de activități cu prezență în semestrul doi, să le concentrăm modular. De fapt, acesta este tipul de organizare pe care mergem acum, pe organizare modulară care să ne permită, atunci când va fi posibil, să facem aceste laboratoare. În mod obligatoriu, le vom face până la sfârșitul anului universitar. Deja ne-am gândit la modulare: vom împărți grupa pe semigrupe cu un număr mic de studenți, pe care îi aducem în laborator, pe circuite definite. Dacă nu va fi ceva extraordinar, în sensul închiderii totale, vom asigura studenților o pregătire corespunzătoare celei normale pentru anul universitar 2020-2021”, a mai spus rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Puiu-Lucian Georgescu.

Căminele studențești și Cantina care funcționează în Campusul „Al. I Cuza” în regim de ”take away”, vor rămâne deschise.

(P)

Citit 2141 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2020 16:43